slideshow04

Потписан Уговор о преносу права својине са државе на општину Прибој

Данас је у Прибоју закључен Уговор о преносу права јавне својине на непокретностима на другог носиоца јавне својине, без накнаде, између Републике Србије и Општине Прибој. Предмет овог уговора је пренос власништва над Погоном 4 са државе на Општину, чиме се стварају услови за даљи привредни развој и напредак прибојске општине.

potpisivanje ugovora direkcija za imovinu 1

Уговор је у име Републике Србије потписао в.д. директора Републичке дирекције за за имовину Републике Србије, Јован Воркапић а у име Општине Прибој, председник Општине, Лазар Рвовић. Како је још предходним уговором о замени испуњења било прецизирано, Влада Републике Србије је сагласна да се потраживања која Република Србија има према Корпорацији ФАП а.д. из Прибоја измире давањем уместо плаћањем, и то преносом имовине Корпорације ФАП а.д. у власништво државе, док се новим уговором, непокретности (земљиште и објекти) које је Република Србија стекла путем ове замене испуњења, преносе из јавне својине државе на јавну својину општине Прибој, без накнаде, уз обавезу да општина Прибој тим средствима оснује посебно привредно друштво.
Како је приликом потписивања Уговора, рекао в.д. директора Републичке дирекције за имовину Републике Србије Јован Воркапић, једним оваквим уговором дају се крила даљем привредном развоју не само Прибоја, већ целе регије.
Председник општине Прибој Лазар Рвовић је констатовао да је ово велики дан за Прибој, јер је општина добила у својину највреднији део ФАП-а. Осим формирања Слободне зоне, очекује се финализација договора са финским инвеститором “Сису ауто”, обзиром да су већ готови пројекти за реконструкцију овог постојења, у коме ће бити покренута најсавременија производња. Он је казао да је ово до сада први прави приступ једне Владе ове државе, којој се захвалио на интересу да реши суштински битна питања не само Прибоја, већ регије и државе.
Јовану Воркапићу в.д. директору Републичке дирекције за имовину Републике Србије, председник општине Прибој данас је уручио Повељу захвалности, за посебан допринос у остваривању интереса прибојске општине и привредни развој општине Прибој.

potpisivanje ugovora direkcija za imovinu 2