slideshow04

Наставак добре сарадње: Нови директор ТИКА-е у првој званичној посети Прибоју

Општину Прибој данас је посетио са сарадницима нови координатор Турске агенције за међународну сарадњу и развој Мехмед Барјак, који је на овој дужности од јануара ове године, а ово му је уједно била и прва званична посета општини Прибој. Повод данашње посете јесте још једна у низу донација ТИКА-е општини Прибој и сектору здравства, која се планира у будућности.

poseta tika 2015

Тим поводом посетили су Општу болницу Прибој и Рентгенску службу, где су на лицу места утврдили где је донација најпотребнија. Према речима директора ТИКА-е, то ће бити само једна од фаза донације која је планирана општини Прибој, са којом ова организација има традиционално добре партнерске односе.

Мехмед Барјак је подсетио да се и до сада доста улагало у прибојску општину, донирано је једно амбулантно возило, улагало се у пољопривреду са донацијама пластеника и мотокултиватора, а такође у сарадњи са локалном самоуправом направљено је 8 социјалних станова. Планови за следећу годину су слични.

"У току следеће године даћемо значај пројектима у пољопривреди, нарочито сеоском подручју. Прибој као мултиетничка средина даје позитивне знаке суживота овде. Наша прошла сарадња са општином Прибој била је веома добра, истој се надамо и у будућности.", рекао је Барјак.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић захвалио се представницима ТИКА-е у име грађана Прибоја на доброј сарадњи, од које су грађани имали конкретну корист кроз вредне донације.

"Данас смо се договорили да направимо листу пројеката до краја новембра, како би ТИКА размотрила могућности донације и у ком правцу можемо продубити сарадњу у корист грађана општине Прибој. На првом месту је област здравства, пољопривреде и образовања. Заједно ћемо радити, наша Канцеларија за локални економски развој и ТИКА, на квалитетан начин ће имплементирати то до крајњих корисника.", рекао је Рвовић.

Данашња посета прибојској болници је показатељ да је област здравства најприоритетнија, због чега се и директор Опште болнице др Јасминко Тоскић захвалио на посети и планираним донацијама, које ће свакако унапредити ниво здравствене заштите у Прибоју.

Турска агенција за међународну сарадњу и развој до сада је реализовала низ пројеката, како у Прибоју и околним општинама, тако и широм Србије, у области образовања, пољопривреде и пре свега унапређења нивоа здравствених услуга.

С.М.