slideshow04

Одржана 79. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржано 79. по реду заседање Општинског већа општине Прибој, на коме су се пред већницима нашли Предлог Одлуке о доношењу Измене Плана генералне регулације градског подручја општине Прибој и Предлог предузећа "Индустријски паркови" доо Прибој за доношење Одлуке о начину издавања и располагања имовином овог предузећа. У оквиру текућих питања утврђена је Коначна ранг листа студената који су поднели захтев за помоћ из буџета општине Прибој.

Поводом Предлога Одлуке о доношењу Измене Плана генералне регулације градског подручја општине Прибој, председавајући Већем, председник Општине Лазар Рвовић, рекао је да се измене односе на стварање предуслова за почетак грађења трафостанице у Калуђерском пољу, која се иначе налази у инвестиционом плану ЕПС-а и са чијом градњом би требало да се почне ове године. Он је подсетио да смо једина општина у Златиборском округу, која нема такву трафостаницу, а која би много значила због енергетске стабилности и снабдевања електричном енергијом.

Општинско веће разматрало је и усвојило предлог предузећа "Индустријски паркови" доо Прибој за доношење Одлуке о начину издавања и располагања имовином овог предузећа. "Индустријски паркови" доо Прибој, обратили су се Општинском већу, које има улогу Скупштине друштва, како би се дефинисао модел издавања и располагања имовином Индустријских паркова. Утврђено је да модел располагања имовином Индустријских паркова д.о.о. Прибој је издавање под закуп дела имовине инвеститорима на дужи или краћи рок у накнаду. Услови под којима се издаје предметна имовина били би дефинисани бизнис планом инвеститора, као основом за преговарачки поступак и потенцијално закључивање уговора.

У оквиру текућих питања утврђена је Коначна ранг листа студената који су поднели захтев за помоћ из буџета општине Прибој, а која ће бити објављена на сајту општине Прибој (www.priboj.rs) и на огласној табли Општинске управе Прибој, ул. 12. Јануар бр. 108.

Дневни ред седнице можете погледати овде.

75 sednica opstinskog veca