slideshow04

Међународни дан цивилне заштите обележен радно

Међународни дан цивилне заштите, 1. март, данас је обележен раднo, посетом представника локалне самоуправе и Штаба за ванредне ситуације, породици чију је кућу недавно угрозило клизиште у Кутловцу.

Председник Скупштине општине Прибој, уједно и начелник Штаба за ванредне ситуације, Борис Мрдовић, посетио је са представницима Јавног предузећа за уређење грађевинског земљишта и развој Прибоја и представницима медија, породицу Мирка Комарице из Кутловца, чији су животи али и породична кућа недавно били угрожени одроном земље приликом активирања клизишта. Брзом реакцијом надлежних институција, клизиште је санирано а данас су сумирани и резултати.

Велику захвалност за уклањање земље и камена приликом одрона, породица Комарица упутила је и аутопревознику Караџић из Прибоја, који је притекао као прва помоћ, али и ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибоја, као и локалној самоуправи на челу са председником Општине.

Захваљујући брзој и хитној реакцији, избегнута је већа угроженост људских живота и стамбеног објекта, а Општински штаб ће и у будућности деловати превентивно и брзо, у служби грађана Прибоја.

kliziste kutlovac