slideshow04

Скупштина општине усвојила Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Прибој за 2017. годину

Одборници Скупштине општине Прибој, по претходно прибављеној сагласности Министарства пољопривреде и заштите животне средине, на данас одржаном заседању усвојили су Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Прибој за 2017. годину. Ради се о програму којим су предвиђене одређене мере подршке, кроз средства у износу од 10.000.000,00 динара, а која су опредељена Буџетом за 2017. годину за пољопривреду.

На основу овог Програма у току наредног месеца биће расписана два јавна позива и то Јавни позив за доделу подстицајних средстава за набавку опреме, механизације, квалитетних приплодних грла и садног материјала и Јавни позив за регресирање вештачког осемењавања говеда. Општи услови за све будуће подносиоце захтева су да буду уписани у Регистар пољопривредних газдинстава, као носиоци комерцијалног регистрованог пољопривредног газдинства и да се налазе у активном статусу, да имају пребивалиште на територији општине Прибој, да на дан подношења захтева нема евидентираних, а неизмирених јавних дажбина према евиденцији локалне и републичке пореске администрације, да се инвестиција односи на унапређење воћарске, ратарске или сточарске производње, као и да доставе документацију која се буде тражила уз захтев.

Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Прибој за 2017. годину можете преузети овде.

subvencije za poljoprivrednike