slideshow04

Завршена реконструкција операционих сала у Општој болници Прибој

У прибојској Општој болници данас је званично завршена прва фаза радова на реконструкцији операционог блока, односно две операционе сале, којима је ово прво реновирање након 50 година. Средства за реконструкцију операционог блока у вредности од око 3 милиона динара, обезбедило је ресорно министарство преко Здравственог центра Ужице, док локална самоуправа финансира рад ужичких хирурга, који ће у овим салама вршити неке од захтевнијих хирушких подухвата и истовремено едуковати прибојске колеге.

Отварању реновираних сала данас је присуствовао директор Здравственог центра Ужице, Милош Божовић, који је обишао сале у којима су обновљене подне и зидне плочице, као и комплетна инсталација. Након озбиљних проблема у функционисању прибојске хирургије, ове године започет је пројекат њеног оживљавања кроз сарадњу са Здравственим центром у Ужицу и додатно је проширен овим усмеравањем средстава у реновирање операционог блока. У другој фази овог пројекта биће набављена комплетна апаратура за хирушки блок.

Прибојска хирургија опстаће и захваљујући средсвима локалне самоуправе, која финансира рад хирурга из Ужица, као и смештај и исхрану, те ће се на тај начин грађанима општине Прибој омогућити квалитетнија здравствена заштита а хирурзима из Прибоја одређен вид едукације.

 bolnica operacione sale