slideshow04

Деца са Косова у посети Прибоју

Деца са Косова и Метохије, њих 82, у четвртак 29. марта, посетила су општину Прибој и српски средњовековни манастир у Прибојској Бањи, посвећен светом Николи. Домаћини деци и њиховим учитељима и професорима били су Туристичка организација Прибој и локална самоуправа, који су на пригодан начин дочекали децу из јужне српске покрајине.

Деца из пар општина јужне српске покрајине, у оквиру своје седмодневне екскурзије у овом делу Србије, посетили су и Прибој, са својих 14 учитеља и наставника, општину која ће захваљујући уштедама у свом буџету, ове године на море, одвести 50 малишана са КиМ.

Гости са КиМ имали су прилику да виде једну од најбогатијих манастирских ризница, да се упознају са историјом овог краја, али и значајем средњовековног манастира Бања, некадашњег седишта Дабарске епархије. Такође, имали су прилику да посете и термалне изворе Прибојске бање, након чега су присуствовали дружењу са децом из КУД "Дабар".

Руководство општине Прибој одржава добре односе са већим бројем општина са КиМ, те ће овог лета одређен број деце са КиМ летовати у прибојском одмаралишту у Сутомору, захваљујући уштедама које су направљене у буџету, а у плану је и братимљење са општином Вучитрн.

Фото: ФБ страница Завичајног музеја

poseta dece sa kim opstini priboj