slideshow04

Прва посета нове директорке Регионалне привредне коморе Златиборског управног округа Прибоју

Нова директорка Регионалне привредне коморе Златиборског управног округа, Ана Лапчевић, боравила је данас у својој првој службеној посети општини Прибој. Том приликом, на састанку са руководством општине, успостављена су нова начела сарадње Коморе и локалне самоуправе, што ће допринети стварању повољне пословне климе за развој привреде на територији општине Прибој.

На састанку са председником општине Прибој, Лазаром Рвовићем и његовим замеником Сашом Василићем, разговарало се о привреди на територији општине Прибој и важним економским питањима за овај крај. Председник општине Прибој, нову директорку Регионалне привредне коморе Златиборског управног округа, упознао је са мерама које је локална самоуправа предузела за стварање боље привредне климе у Прибоју, као што су отварање Слободне зоне, која тренутно запошљава 312 људи и не одустајање од циља проналажења стратешког партнера за ФАП, довођењем Војске Србије. Рвовић је нову директорку упознао са чињеницом да је у Зони издат комплетан пословни простор и да се планира изградња још једне хале, за новог инвеститора. Са Слободном зоном, добила се шанса за отварање 650 радних места, а и пуњење буџета на годишњем новоу је повећано са 100 милиона.

Он је подсетио да је синхронизација између државе и локалне самоуправе по питању ФАП-а била веома добра и да се позитивне промене не би догодиле да није било помоћи државе.

Директорка Лапчевић се захвалила руководству општине Прибој на одзиву и сарадњи, апострофирајући да је задатак Привредне коморе Србије заступање интереса привреде према држави и да се финансирају од чланарина.

Приликом прве посете нове директорке Регионалне привредне коморе Златиборског управног округа Прибоју, данас је и потписан Споразум о пословно-техничкој сарадњи између Привредне коморе Србије и Општине Прибој, ради остваривања интереса свих привредних субјеката који обављају регистровану делатност на територији општине Прибој, као и у циљу размене искустава, координирања рада и договарања о питањима од заједничког интереса.

poseta direktorke regionalne privredne komore