slideshow04

Све спремно за почетак радова на потпуној обнови и реконструкцији објеката Машинско-електротехничке школе и ОШ "Десанка Максимовић" у Прибоју

Прве недеље након завршетка 55. МОСИ 2018 у Прибоју, почеће радови на највећем пројекту обнове и унапређења објеката јавне намене у области образовања у Србији, обнови и реконструкцији објеката Машинско-електротехничке школе и ОШ "Десанка Максимовић" у Прибоју. Тако је одлучено данас, након састанка представника локалне самоуправе, школа, извођача радова и представника Владине Канцеларије за управљање јавним улагањима, након што је завршена тендерска процедура и за извођача радова вредних 407 милиона динара без ПДВа, изабрана фирма "Кеј" д.о.о. из Ваљева.

sastanak pocetak rekonstrukcije skola

Први састанак у Прибоју, данас је био увод у извођење радова на реконструкцији објеката Машинско-електротехничке школе и ОШ "Десанка Максимовић" у Прибоју. Договорена је динамика извођења радова, као и почетах истих, тако да је одлучено да радови почну након 9.јула, а трајаће 280 дана.

Заменик председника општине Прибој, Саша Василић, данас је искориристио прилику да се у име локалне самоуправе захвали Влади Србије и Канцеларији за управљање јавним улагањима на финансирању једног овако великог пројекта, наког чијег завршетка ће Прибој имати две најмодерније школе у Србији.

"Завршетком овог пројекта, ученици и запослени у ове две школе, имаће услове као у школама у већини западноевропских земаља. Осим овог пројекта Канцеларија за јавна улагања заиста, максимално помаже општину Прибој и велика је вероватноћа да ће се изводити упоредо радови на реконструкцији ове две школе и на изградњи топлане на биомасу која ће грејати ове објекте.", рекао је Василић.

Вук Станковић, инжењер из Канцеларије за управљање јавним улагањима, који ће бити задужен за праћење радова реконструкције ова два објекта, каже да је ово један од већих пројеката за које су обезбедили новац.

"Школе ће се комплетно санирати и доградиће се фискултурна сала коју ове школе до сада нису имале и обезбедити услови за извођење фискултурне наставе. Вршиће се комплетна замена свих облога, свих санитарних чворова, столарије и браварије.", рекао је укратко о радовима, Вук Станковић из Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Директори ове две школе захвалили су се Канцеларији за управљање јавним улагањима, као и локалној самоуправи која је конкурисала за овај пројекат, на овим улагањима у локалну заједницу, пре свега у образовање и боље услове школавања деце.

Пројекат обнове и реконструкције школа подразумева потпуну обнову школа, укупне вредности око 407 милиона динара, односно за Машинско-електротехничку школу пројектоване вредности 298.282.353,30 дин без ПДВ-а и за ОШ "Десанка Максимовић" пројектоване вредности 108.77.616,56 дин без ПДВ-а.

METS projekat2

nova skolska sala