slideshow04

"Тромеђа без међа" чува и негује традицију Полимља и Потарја

У недељу 24. јуна, у порти цркве у Новом Прибоју, одржаће се "Тромеђа без међа", манифестација изворног стваралаштва, осмишљена као пројекат Удружења жена "Сачувајмо село" из Прибоја, који се бави очувањем и неговањем традиције Полимља и Потарја.

Организацију регионалне Манифестације изворног стваралаштва, очувања и неговања традиције Полимља и Потарја је подржала Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у Југоисточној Европи у оквиру Пројекта “Рурални развој кроз интегрисано управљање шумским и водним ресурсима у југоисточној Европи: Перспективе руралног развоја: квалификовање, реинтеграција и (само) запошљавање" који спроводи у партнерству са немачком агенцијом за међународну сарадњу (GIZ) уз финансијску подршку немачког федералног Министарства за економски развој и сарадњу (BMZ). Вредност пројекта је 3090 евра, од чега је од стране СWГ финансирано 2000 евра, а општина Прибој је учествовала са 1090 евра.

У оквиру манифестације биће одржано такмичење певача изворног певања, сајам домаћих производа и такмичење у прављењу пита.

Манифестација "Тромеђа без међа" почиње у 10:00 часова.

tromedja bez medja sacuvajmo selo