slideshow04

Промовисање важности коришћења сигурносног појаса на 55. МОСИ "Прибој 2018"

Трећи дан 55. Међуопштинских спортских игара "Прибој 2018", осим спорту и дружењу био је данас посвећен и безбедности саобраћаја свих грађана Прибоја, учесника у саобраћају и МОСИ 2018. Савет за безбедност саобраћаја општине Прибој у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, организовао је акцију едукативног садржаја, где су осим летака и алко-тестова сви заинтересовани имали прилику да добију могућност да опробају симулаторе који демонстрирају ефекат употребе сигурносног појаса, кроз симулацију чеоног судара и симулацију превртања возила.

Ова два симулатора постављена су у самом центру града, на Тргу ФАП-а, и оба служе да едукују учеснике у саобраћају о важности везивања сигурносног појаса у аутомобилу. Један симулатор демонстрирао је чеони судар, док је други демонтрирао ефекат превртања аутомобила. Преко 200 посетилаца се опробало на неком од симулатора.

Велики број посетилаца желео је да се увери колико алкохол утиче на понашање учесника у саобраћају, односно њихове реакције и координацију покрета. Тај утисак стекли су ношењем „пијаних наочара“, покушавајући да изведу једноставне радње, попут ходања по правој линији или пролажење између чуњева, како би се што реалистичније приказале негативне последице конзумирања алкохола.

Симулаторе саобраћајних незгода данас је испробао велики број посетила, који су уз то добили и едукативни материјал, као и тестове за алкохол. Ово је само једна у низу активности Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, која је за циљ због масовности и великог броја посетилаца на 55. МОСИ "Прибој 2018" имала превентивно деловање и едукацију свих учесника у саобраћају о важности коришћења сигурносног појаса.

promovisanje bezbednosti saobracaja mosi 2018