slideshow04

Форум - Реформа Закона о локалној самоуправи и Регион - хотел Лим

У Прибоју је у понедељак, 11. Фебруара 2013, у банкет сали хотела Лим, одржано заседање Регионалног форума на тему „Реформа Закона о локалној самоуправи и Регион“. Иницијативу су омогућиле Амбасада Велике Британије у Београду и Фондација за отворено друштво, а округли сто је био у организацији Савета за инклузивно управљање (Council for Inclusive Governance), уз подршку Општине Прибој и коопредседавајућег овим скупом, председника Општине Прибој, Лазара Рвовића.

Фебруарски округи сто је био друго по реду тематско заседање Форума, на основу закључака са претходне сесије Форума у децембру 2012. Како се сесија форума поклапа са процесом реформе Закона о локалној самоуправи, учесници дебате су разговарали о томе у ком смеру треба да се креће реформа, како утицати на усвајање новог предлога Закона о локалној самоуправи, који су највећи недостаци постојећег Закона, проблеми са којима се сусрећу локалне самоуправе. За округлим столом као тема, био је и однос централне власти према локалу, колико општине имају слободе за проактивно деловање и који је степен аутономије самоуправа потребан. Састанком је председавао Алекс Григорев из Савета за инклузивно управљање, коопредседавајући је био председник Општине Прибој, Лазар Рвовић, а састанку су присуствовали и представници 8 локалних самоуправа, политичких партија, невладиног сектора и представници медија. Другом по реду форуму присуствовали су и представници политичких партија из Прибоја, Гаврило Бујишић из СПС, одборници Емина Фазлић из СДА, Јасмин Хоџић испред ЛДП, Сања Мановић из СНС, члан Општинског Већа Никола Јоксимовић из НС, као и представница невладиног сектора, Зора Ћеловић из Женске иницијативе Прибој. Следећа сесија форума, планирана је средином месеца марта. Листу учесника форума можете погледати овде.
Форум: Реформа закона о локалној самоуправиФорум: Реформа закона о локалној самоуправиФорум: Реформа закона о локалној самоуправи