slideshow04

Послушајте радијску емисију Градовање о Прибоју

У оквиру ноћног програма Радио Београда, у ноћи среда на четвртак, 30. маја, емитована је емисија Градовање, снимана у Прибоју. Приликом друге посете Прибоју, новинар Жика Бранковић, представио је Прибој слушаоцима из јединственог угла, као својеврсну културну, историјску и регионалну разгледницу.

У "Градовању" из Прибоја, учествовали су сви релевантни чиниоци за представљање што реалније слике једног града, какав је Прибој. Представљени су историјска баштина, манифестације карактеристичне за ово поднебље, институције и привреда.
Личну карту општине, као и активности локалне самоуправе које су спроведене и које се планирају, представила је заменица председника Општине, Весна Југовић, док је кратак историјат уз легенду о имену града презентовао Миломир Љујић. Након тога се повела прича о култури, културно-историјској заоставштини, установама културе, обичајима из краја, о чему су говорили директор Завичајног музеја, Саво Дерикоњић, Ибрахим Ћата Хасанагић, Саша Којадиновић и директорка Градске библиотеке, Селма Кулоглија. Најстарију основну школу на територији општине Прибој, "Никола Тесла" на Бањи представила је директорка Драгана Грујичић и њена помоћница, Славица Пенезић. Посебан акценат у току снимања емисије бачен је на туризам, лов и риболов о чему су говорили директор Туристичке организације Владан Радовић, као и Зоран Токовић у име Ловачког удружења. Као успешно предузеће, представљена је млекара Биомлек из Саставака, о чијој производњи је говорио власник Милета Иконић. Као град спортског духа, Прибој је представио помоћник председника Општине за спорт и омладину, Мирослав Буквић, док је о развоју привреде говорио председник Фонда за развој, Гаврило Бујишић. О стању у здравству говорио је главни техничар Дома здравља, Мирко Тошић, а о информисању јавности на територији општине Прибој, Сања Мановић из Канцеларије за ЛЕР.