slideshow04

У сусрет "Данима Данила Лазовића"

У Прибоју 31. октобра и 01. новембра 2013. године, први пут ће се одржати фестивал "Дани Данила Лазовића". Организатори фестивала, Дом културе "Пиво Караматијевић", Завичајни музеј и општина Прибој, желели су да оснивањем ове манифестације одрже сећање на великана српског глумишта Данила Лазовића, који је одрастао у Прибоју.

Фестивал ће отворити изложба фотографија из детињства и професионалне каријере чувеног глумца у Завичајном музеју, а потом ће у Дому културе "Пиво Караматијевић" бити пројекција представе "Клаустрофобична комедија", Душана Ковачевића. Други дан фестивала резервисан је за такмичење у говорењу поезије. Такмичари су студенти завршних година уметничких факултета, одсека глуме, из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Босне и Херцеговине. Стручни жири фестивала чине еминентни уметници из струке и представник породице Лазовић: Радован Кнежевић, Горан Султановић, Љиљана Драгутиновић, Милица Краљ и Јелена Лазовић. Домаћин фестивала је Михаило Лаптошевић. Победника такмичења очекује новчана награда награда у вредности од хиљаду евра и пoвеља "Данило Лазовић". Посебна захвалност припада председнику општине Лазару Рвовићу, који је покровитељ фестивала и породици Лазовић на подршци. 
"Прибој је фестивалом "Дани Данила Лазовића" враћен на мапу градова са великим уметничким потенцијалом који афирмишу уметност и праве вредности, али је дао и добар пример како грађани и грађанке једног места или заједнице треба чувају успомену на велике уметнике и заслужне грађане који потичу из њихове заједнице" истакао је директор фестивала "Дани Данила Лазовића" глумац Милорад Дамјановић.
Опширније
dani danila lazovica