slideshow04

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић данас у Прибоју

Министар државне управе и локалне самоуправе, Бранко Ружић данас је са својим сарадницима био у посети Општини Прибој, где је том приликом обишао завршене радове у Немањиној улици.

Радови на реконструкцији улице Немањине у Прибоју финансирани су преко конкурса из Фонда за локалну самоуправу Министарства државне управе и локалне самоуправе. Укупна вредност инвестиције, постављање бехатон плоча на површини од 8.500 квадрата тротоара, је 19,5 милиона динара, од чега је министарство финансирало 10,6 милиона а остатак локална самоуправа.

poseta ministra branka ruzica

„Општина Прибој се пријавила и аплицирала са веома квалитетним пројектом. Мени је драго да смо на овај начин, инфраструктурно али и естетски уредили део града, надам се на задовољство и мештана. Влада Србије је само ове године уложила у Прибој кроз разне пројекте 700 милиона динара. Само кроз Канцеларију за јавна улагања издвојен је новац за реконструкцију две школе и топлану. Затим као стратешки циљ заједно са министарком без портфеља задуженом за популациону политику у борби против беле куге направљени су критеријуми по којима ће се вршити улагања у ПУ у Прибоју. Оваква уагања су рефлексија Владе РС на основу којег можемо да очекујемо равномерни регионални развој”, рекао је Ружић који је обишао и Слободну зону „Прибој”.

Ружић је као знак позитивних промена оценио и Слободну зону Прибој, која тренутно запошљава 350 радника и у којој се очекује повећање тог броја.

Министар је оценио и као напредак општине сам рад Општинске управе и увођење система 48 сати, који је у овом тренутку претеча конкурсима какви ће се тек појавити за унапређење услуга.

Добру сарадњу између локалне самоуправе и Владе РС потврдио је и председник општине Лазар Рвовић.

„Министар Бранко Ружић већ годинама је осведочени пријатељ општине Прибој и увек је изналазио начине да нам помогне, што је учинио кроз свој неоспоран ауторитет. Помаци на боље су очигледни, али ја сам свестан да има још толико тога да се уради и да се у Прибоју тешко живи и да све ово што радимо још увек је недовољно. Оно што је најбитније и што свака посета говори, па и данашња, даје нам сигнал да Влада РС води рачуна о нама и да је Прибој једно од стратешких места у Србији које се не заборавља. Ми убудуће очекујемо доста добрих вести за Прибој, нових инвестиција. Позивамо све да дођу и лично се увере у капацитете и бенефиције наше слободне зоне, какви су услови и да ли су задовољни радници. Кад се све то склопи, очекујемо још видљивије резултате, и бољи живот. Ускоро ћемо добити високошколску установу, како би развили универзитетски део за потребе привреде. Конкретну помоћ смо већ добили, а учествоваћемо и у другим бројним пројектима”, истакао је Лазар Рвовић.

У сусрет 4. новембру и одржавању избора за националне савете мањина, Ружић је истакао да треба подсетити да у Србији живи скоро 13 одсто припадника националних мањина, те је позвао све припаднике националних мањина да се упишу у бирачки списак, како би искористили своје право и допринели остварењу свега онога што закон прописује.

poseta ministra branka ruzica2