slideshow04

Туристичка организација Прибој

Туристичка организација

Туристичка организација Прибој основана је од стране Скупштине општине Прибој 18.04.2005.године са седиштем у Прибоју, улица 12. јануар бр.108. Туристичка организација промовише и унапређује туристичку понуду општине Прибој.

Туристичка организација општине Прибој сарађује са туристичким организацијама градова и општина у земљи и иностранству , наступа на сајмовима, научним стручним и другим скуповима афирмишући туристичке потенцијале општине као туристичке дестинације.

 

Контакт:
Туристичка организација Прибој
Адреса:Прибој ул.12 јануар бр.108
Телефон: 033/2451–599, 033/2450-014, факс-033/2450-014, централа општине 033/2452-341 локал 115.
е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
сајт: www.topriboj.rs

Програм рада за 2019. годину можете погледати овде.


Директор: Владан Радовић, рођен 29.01.1972. године у Прибоју. Завршио језичку гимназију у Нишу. Економски факултет-финансије и банкарство, дипломирани економиста. У току су мастер студије на Економском факултету у Ваљеву. Од 1992. до 2000.године, власник је производно-прометног предузећа "Градац". Од 2000. до 2004.године био је власник предузећа за производњу АЛУ и ПВЦ столарије. Од 2012. године директор Туристичке организације Прибој. Неожењен.

Илиндански дани

Туристичка организација Прибој је од 2005. године установила манифестацију “Илиндански дани“, која траје три дана и која из године у годину окупља све већи број људи. Сваке године се у Прибојској Бањи окупи на десетине хиљада посетилаца, гостију и учесника програма при чему се настоји да се демонстрира некадашња атмосвера на вашарима у Бањи и првенствено, сачувају обичаји и традиција.
Ilindanski dani
Традиционално такмичење фрулаша, које носи име истакнутог мајстора на фрули, “Бране Полић”, продајна изложба “Златне руке”, етно концерти, припремање традиционалних јела, спортска надметања, дружење и забава...Све су то разлози због којих је у августу овде највећи број гостију, тј. туриста који се лече у Бањи, затим новинара, који заобиђу друге дестинације, да би тада били у Прибојској бањи, а и туристи, који бораве у оближњим туристичким местима, све више свој боравак употпуњују посетом Прибојској бањи за време Илинданских дана.

Карактеристично национално јело у прибојском крају, без којег је тешко замислити било какво славље код овдашњих домаћина, зове се ћешке. Оно се припрема од пилетине, јечма, кајмака и разних зачина. Јело је, кажу, велике калоријске вредности, а његов укус нико није покушао да објасни јер је немогуће упоредити га са било којим другим укусом или јелом. Ово је прави гастрономски изазов а у Туристичкој организацији Прибој су дошли на идеју, да од њега направе локални бренд. Зато се сваке године, у оквиру Илинданских дана у Прибојској бањи организује такмичење у припремању ћешкета.

Поводом Илиндана, у Прибојској бањи у порти манастира Светог Николе сваке године одржава се Илиндански вашар. Историјски догађаји везани за Илиндан, црква Светог Илије, која је у склопу манастира Свети Никола и традиционални народни вашар ( преко пет векова ) довољни су разлози за успостављање манифестације која негује традициналне вредности и обицаје а истовремено зближава људе.

 

Међународни лимски биатлон

Сваке године Туристичке организације Прибој и Рудо организују сплаварење Лимом, под називом Лимски биатлон, трећег викенда у августу. Догадјај је сада већ међународног карактера и сваке године окупља све више људи из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Почетна станица је Прибој, одакле се регатаси спуштају ка Сетихову у Босни и Херцеговини. Сати вожње испуњени смехом, дружењем, добром свирком чак и на води, само су увертира за највећу егзибицију и припрема за непоновљив адреналински ужитак, букове Валине, иначе најопаснији део Лима.Rafting

 

Лим фест

Rambo AmadeusРок фестивал, на теренима код школа у новом делу града, сада је већ традиција и највеће културно дешавање посвећено младима у Прибоју, као и младима из околних општина. Сваке године, треће недеље августа у организацији ТОП, за Прибојце свирају најпознатији рок бендови са простора бивсе СФРЈ, а у програму учествују и млади бендови из Прибоја, Рудог и других околних градова. Рок концерту присуствују учесници Лимског биатлона, бициклистичког и рафтинг такмичења, а улаз за концерт је слободан за све посетиоце.