slideshow04

Успешан наступ Спортског савеза Прибоја на Сајму спорта у Београду

Тродневна манифестација оборила је досадашње рекорде по броју учесника и посетилаца окупивши под куполом Београдског сајма све релевантне чиниоце спортског живота у „земљи шампиона“, презентујући вредности које спорта нуди младима уз пратеће програме који су дали одговоре на иновативне изазове у стручном и технолошком домену савременог спорта.

Изузетно запажен наступ на Сајму имао је и Спортски савез Прибоја чији се штанд нашао у уском кругу најуспешнијих представника 8 градова и 6 општина које су се презентовале своје спортске домете и потенцијале. Уз мултимедијалну презентацију прибојске спортско-туристичке понуде и развојних потенцијала, прибојска делегација коју су чинили руководство Oпштине и Спортског савеза, као и чланови Рафтинг Асоцијације и репрезентације Србије из Прибоја, искористила је ову јединствену прилику да на једном месту контактира са представницима најзначајнијих спортских институција и организација у Србији.

sajam sporta 2019

Представљајући значајна финансијска издвајања које је општина Прибој определила за спорт и спортску инфраструктуру, председник општине Лазар Рвовић предочио је представницима Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије, пројектне активности које Прибој уз подршку Владе Србије и међународних донатора спроводи на комплетном програму јачања образовно-омладинско-спортских политика, као значајном сегменту заустављања негативних тенденција исељавања младих из мањих средина.

Презентујући изузетне резултате које је подмлађени састав Спортског савеза Прибоја постигао у протекле две године, председник СС Прибоја Филип Комарица је истако и значај умрежавања са свим релевантним чиниоцима спортског живота Србије: „Велико је задовољство и сатисфакција за прибојски спорт, када нам на једном оваквом догађају међу најзначајнијим излагачима у земљи, одају признање и квалификују нас међу неколико најуспешнијих Савеза и спортских средина у Србији, управо представници ресорног Министарства, Спортског савеза Србије и гранских удружења са којима смо успешно организовали у протеклој години европско првенство у рафтингу, међународну бициклистичку „Трку кроз Србију“, 55. МОСИ, регионална такмичења и значајне сајмове и спортске догађаје. Похвале и поштовање које су нам на овај начин исказали скоро сви релевантни чиниоци спортског организовања у Србији, јако нам импонује али и обавезује нас да заједно са локалном самоуправом и спортским колективима у Прибоју наставимо развојни пут и уградимо спортске вредности у све програме одрживог развоја општине Прибој и Републике Србије“ – истакао је Комарица.

Посебну пажњу на прибојском штанду и својеврсну атракцију на Сајму изазвало је представљање Рафтинг репрезентације Србије, коју чине чланови Рафтинг клуба „Еко-Лим“ из Прибоја, а који су као женска репрезентација Србије биле првакиње Европе, док је мушка посада освојила 6. место на првенству Европе у јулу у Бања Луци. Селектор репрезентације и председник Рафтинг асоцијације Србије Дејан Пузовић, изражавајући задовољство наступом и пажњом коју су млади рафтери из Прибоја добили на овако респектабилном скупу, захвалио се и Општини Прибој и Спортском савез који су дали немерљив допринос у развоју рафтинга и постизању европски значајних резултата, истичући и захвалност Заводу за спорт и медицину и директору Горану Бојовић на постигнутим договорима на Сајму, да ова установа обави прегледе у припремном периоду наше рафтинг репрезентације за предстојеће Светско првенство.