slideshow04

Центар Бање у новом руху

Прибојска Бања из године у годину постаје све уређенија туристичка дестинација. Захваљујући разумевању локалне самоуправе, Бања као носилац развоја туризма у општини Прибој, постепено, корак по корак, добија обрисе којe одавно заслужује.

Овог лета госте ће у Прибојској Бањи дочекати ужи центар у потпуно новом руху. Асфалтирана је комплетна саобраћајница од чесме на раскрсници за Прибој и Кратово, па поред манастира Св.Никола, базена и РХЦ све до основне школе, у дужини од 455 метара, планиране су и зелене оазе на овом делу, нови тротоари, а уређени су и паркинзи, испод и поред Рехабилитационог центра, што ће увести ред у паркирању возила, али омогућити и гостима несметану шетњу и уживање у природи и дружењу.

centar banje u novom ruhu

После готово 40 година новом асфалтном подлогом пресвучена је и средишња улица на Бањи, као уже језгро ове месне заједнице, у дужини од 275 метара, а такође и крак исте улице, испод шумарске куће, у дужини од 140 метара.

Финиш радови се ових дана приводе крају, а утврђени су плански задаци за наредни период, све са циљем да Бања заиста буде носилац развоја свих видова туризма у општини Прибој. Упоредо са ужим центром Бање, овог лета асфалтиране су и саобраћајнице према селима и засеоцима ове месне заједнице, као што су Грачаница, Цикоте, Жарковићи, Цинцовићи и Караџићи, што ће такође допринети побољшању укупне туристичке понуде, али и бољем искоришћењу свих потенцијала овог краја, од рекреације и шетње предивним крајолицима природе, освежења на изворима бистре планинске воде, до пласмана на кућном прагу, својих повртарских, воћарских и сточарских производа, чак и шумских плодова и лековитог биља, али бројних рукотворна домаће радиности.

Локална самоуправа са разлогом улаже у ову месну заједницу, а будући конкретни планови везани за Прибојску Бању, односно уређење спортско – рекреативне зоне и изградња стадиона, само ће, уз бањски и верски, здравствени и рекреативни, понуду проширити поред сеоског и на спортски туризам.