slideshow04

Уручен лапароскоп Болници Прибој

Као резултат добре сарадње Србије и Турске, општини Прибој, односно болници у овом граду, 8.априла уручена је донација у виду лапароскопског апарата, који ће много значити за хирургију прибојске Опште болнице.

Апарат је вредан 100 хиљада евра, а донатор је Министарство здравља Републике Турске.

Контакти су остварени пре само три месеца, када је делегација Прибоја била у посети турском конзулату у Новом Пазару, а чин уручења овог вредног апарата уприличен је на малој свечаности, којој је поред домаћина - представника прибојског здравства и локалне самоуправе, присуствовао и Башар Басол, генерални конзул Републике Турске са седиштем у Новом Пазару.

Речи захвалности поводом вредне донације, његовој екселенцији, држави и народу Турске, изразили су Борис Мрдовић, председник СО Прибој, Миралем Гогалић, помоћник председника општине Прибој и директор Опште болнице Прибој, др Предраг Терзић.

Бошњачко национално вијеће подржава добре односе Србије и Турске, и по речима др Јасмине Цурић, Бошњаци су тај мост за добре односе две државе.

Ово није прва донација Турске прибојској општини и њеном здравству, али ни последња. Добра сарадња ће бити настављена, рекао је Башар Басол, генерални конзул Републике Турске у Србији, и пожелео да овај апарат дуго служи на добробит грађана Прибоја и овог краја.

Нови апарат прибојској болници омогућиће увођење нове технологије и још савременијег приступа лечењу хируршких болесника.