slideshow04

Прибој добио нови минибус

Председник општине Прибој Лазар Рвовић и министар за бригу о селу, Милан Кркобабић, потписали су 7.јула у Београду, уговор о додели бесповратних средстава за куповину минибуса за превоз сеоског становништва на територији општине Прибој. У питању је ново возило минибус са 20 + 1 седиште, а вредност донације је 7.000.000,00 динара.

Ново возило, када буде набављено, планирано је за превоз сеоског становништа са подручја прибојске општине преко Увца, а основна линија биће од Чемерна на граници са Црном Гором преко Крњаче, Бучја, Калуђеровића, Хер Голеша и Саставака до центра општине Прибој.

"Село и сељани су се очигледно покренули, а сада ће и да крену – од села до села, а онда и до вароши. Да потраже помоћ доктора, да оду до школе, да се спортски надмећу, да се друже али и обаве све оно што државни чиновници траже од њих.", рекао је министар Милан Кркобабић, након потписивања уговора у Палати Србије.

Општина Прибој је међу 17 локалних самоуправа, које су добиле бесповратна средства за набавку минибусева за потребе превоза сеоског становништва. На овај начин биће уведено 49 нових линија у селима Србије, којима ће се дневно превозити 1330 путника.

Подсетимо, и прошле године исти број општина у Србији добило је средства за ове намене. На овај начин обезбеђен је бесплатан превоза за 847 села у 35 локалних самоуправа у Србији, од којих је већина на надморској висини преко 500 метара.