slideshow04

Одржана 44.седница Општинског већа

Регулисање такси превоза на територији општине Прибој, била је једна од главних тачака дневног реда 44.седнице Општинског већа, која је одржана 21.септембра. Предлог одлуке подразумева усаглашавање ове материје са новим законом, јер је претходна Одлука била из 2017.године. Радило се темељно, радило се одговорно, обављени су и разговори са прибојским таксистима, како би се на најбољи начин регулисала ова област у граду Прибоју.

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић, похвалио је Савет за саобраћај и председника овог тела, Драга Дробњаковића, јер се професионално приступило регулисању такси превоза у овом граду. Предлог одлуке изложен је на општинском сајту, а жеља је свих, да се такси превоз регулише на најбољи начин, па евентуални, реални и у оквиру закона могући предлози и сугестије, биће прихваћени, пре коначног усвајања, на седници Скупштине општине Прибој.

Општинско веће Прибој прихватило је и допуну Одлуке о општинским и некатегорисаним путевима на територији општине Прибој, укључивањем путног правца Јармовац-Љесковац- манастир Увац, у дужини од 14,5 километара. Даљу изградњу овог пута, по предлогу општинског Савета за безбедност саобраћаја, а по иницијативи републичке Агенције за безбедност саобраћаја, бесповратно ће финансирати Европска унија.

Досадашња асфалтирана деоница биће поправљена, где то буде потребно, а преостали део ће се асфалтирати у две фазе. Два километра од садашњег краја асфалта до Љесковца, биће прва фаза, а друга фаза подразумева 5,3 километра до манастира Увац. Асфалтирање овог путног правца, пуно ће значити приближавању Прибојске Бање и осталих природних и културно-историјских локалитета наше општине, туристима, који походе Златибор, а грађанима Прибоја за 25 километра скратиће пут до ове планинске лепотице, односно Ужица.

Очекује се да и са чајетинске стране, ова локална самоуправа, уради своју деоницу неасфалтиранаог пута, од око 5 километара.

Без расправе, Општинско веће, прихватило је Извештај о раду за прошлу и План рада за текућу годину, предшколске установе "Невен".