slideshow04

За реконструкцију улице 12. јануар у Прибоју 20,8 милиона динара

Министар Един Ђерлек, задужен за равномеран регионални развој у Влади Србије, боравио је 12.јуна у Прибоју, где је са председником општине Лазаром Рвовићем, потписао уговор вредан преко 20,8 милиона динара, за наставак реконструкције улице "12.јануар" у Старом Прибоју.

Тако ће Прибој овог лета решити једно значајно инфраструктурно питање. Главна улица у старом делу града, чија је реконструкција започета пре две године, ускоро ће бити у сасвим новом руху. Биће замењена водоводна, канализациона и електро мрежа, као и све друге инсталације, коловоз и тротоари биће полочани бехатон плочама, а улица ће добити и нову јавну расвету.

"Мештани овог дела Прибоја коначно ће добити савремену светлосну, водоводну, канализациону и путну инфраструктуру попут најважнијих градова у окружењу и неће више бити муља, блата и канализације на улици после обилних падавина." , рекао је министар Ђерлек и додао да је овај уговор потписан само два месеца од његове прве посете Прибоју.

Језгро старог дела града последњих година добија потпуно нови изглед. Са изградњом хотела Терме 36.6, већ је реконструисан и део улице 12.јануара, сређене су фасаде највећег броја зграда у овој улици, као и зграда железничке станице, проширено је такси стајалиште, градска пијаца је добила нови и функционалнији изглед, изграђена је бисциклистичко-пешачка стаза поред Лима, а у току су припреме за уређење излетишта на оближњој Тепи односно Осовнику, које ће са старим градом, повезивати стаза здравља, преко чувене Сарајевске воде.

"Нама је овај пројекат јако значајан, били смо планирали да реконструкцију улице завршимо прошле године али су нам недостајала средства, а сада ћемо моћи да је комплетно завршимо. Део по део Старог Прибоја уређујемо и биће то најлепши део наше општине.”, рекао је председник општине Лазар Рвовић.

Када буде потпуно реконструисана главна улица у старом делу града, биће јединствена амбијенталана целина, уз онај некадашњи, само овом крају, својствен-дух старе чаршије.