slideshow04

КЛЕР: Знање, предузетништво и иновације = паметан развој - Такмичење за најбољу технолошку иновацију 2015

Регионална развојна агенција Златибор у сарадњи са организационим тимом националног такмичења за иновације, у среду, 01. априла 2015. године, организује конференцију Знање, предузетништво и иновације=паметан развој. Догађај почиње у 12:00 часова у сали Регионалне привредне коморе.

Тим поводом, биће представљено 11. Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији за 2015, које се организује под покровитељством Владе Републике Србије и ресорног Министрства просвете, науке и технолошког развоја. Ово такмичење се као државни пројекат, одржава од 2005. године, а од 2007. године у Такмичење су укључени и иноватори из Републике Српске, чиме се допринело повезивању и промоцији иновација у ширем региону. До сада је у такмичењу учествовало преко 2244 тимова са преко 6600 учесника, који су подижући своје капацитете и знања кроз обуке и консалтинг обезбеђен у оквиру такмичења, основали преко 75 нових предузећа са неколико стотина нових радних места, што је резултат који је посебно значајан. Наградни фонд ове године је 5 милиона динара, што је свакако прилика да иноватори добију средства за реализацију иновативних идеја.
Поред промоције Такмичења, на конференцији ће бити представљени успешни иноватори из Ужица који су учествовали на претходним такмичењима, а о важности сарадња и умрежавања за подстицање иновативног пословања говориће Милош Јанковић, председник скупштине новооснованог кластера ВЕСТ МЕТАЛ ГРОУП, који окупља фирме металског сектора Златиборског округа. О значају укључивања сектора образовања, односно улози знања, истраживања и иновација за развој МСП сектора, говориће професор Високе пословнно-техничке школе у Ужицу, Милован Миливојевић.
Агенду можете преузети овде.

smart-inno-2015