slideshow04

За 180 ђака првака честитка од Општине и по 5.000 динара

Нова наставна 2015/16. година почела је данас, а за 180 прибојских ђака првака и школовање. То је био довољно добар разлог да у општинској честитци 180 малишана, на име куповине школског прибора добије по 5.000 динара, што ће свакако бити не велика али значајна помоћ родитељима у опремању ђака за почетак формалног образовања.

djaci prvaci 2015 1

Одлуком Општинског већа општине Прибој издвојено је 900.000 динара на име материјалне помоћи ђацима првацима. Ова материјална помоћ била је пракса и протеклих година, а обзиром да се ове године повећао број ђака првака и новчани износ је повећан симболично на 5.000 динара. Првог радног дана у школама на територији општине Прибој у име локалне самоправе, ђаке прваке поздравили су и челници општине Прибој. Председник Општине Лазар Рвовић лично је новчану честитку уручио првацима ОШ "Благоје Полић" у Кратову. Првацима су срећан почетак школовања у прибојским градским школама пожелели и председник СО Саша Василић, заменик председника Општине Милован Стојкановић и чланица Већа Мула Зилџовић.

Данас су ђацима првацима осим честитки и 5.000 динара за набавку школског прибора, у оквиру националне кампање посвећене безбедности деце у саобраћају, од стране Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој, подељене илустроване књиге "Пажљивкова правила у саобраћају". Ово је једна од активности Агенције за безбедност саобраћаја усмерене ка едукацији деце школског узраста за безбедно понашање у саобраћају.

У мало измењеном распореду школске године, ђацима ће на располагању бити три распуста: зимски, пролећни и летњи. Зимски распуст ће ученици користити из два дела, док први део распуста почиње у четвртак, 31. децембра, а завршава се у петак, 8. јануара 2016. године. Прво полугодиште завршава 29. јануара 2016. године. Други део распуста почиње у понедељак, 1.фебруара 2016. године, а завршава се у петак, 12. фебруара.

djaci prvaci 2015 2