slideshow04

Саво Милошевић у Прибоју: Ускоро вештачка трава за спортисте и рекреативце

Општина Прибој једна је од ретких општина у Србији, која знатна средства издваја за спорт, чуло се данас као похвала на састанку руководства прибојске општине и представника Фудбалског савеза Србије. Повод за посету је улагање у спортску инфраструктуру, односно фудбалске терене у чему ће у наредном периоду општина Прибој имати несебичну подршку Фудбалског савеза Србије.

savo milosevic u priboju

Председник општине Прибој Лазар Рвовић примио је данас са сарадницима потпредседнике Фудбалског савеза Србије, Саву Милошевића и Жељка Којића, са којима се разговарало о могућностима улагања у фудбалску спортску инфраструктуру у Прибоју, која је последњих пар година у нешто лошијем стању. Реч је о спортској подлози за фудбалски терен, односно вештачкој трави, која нуди низ предности у односу на традиционалне подлоге. Популарност спорта, пре свега фудбала, професионалног и рекреативног која је у константном порасту у општини Прибој, довела је до тога да је Прибоју као и већим градовима у Србији данас потребна модернија спортска инфраструктура а самим тим и бољи услови за спортисте и рекреативце. Како је рекао прослављени фудбалски репрезентативац а данас потпредседник Фудбалског савеза Србије, створиле су се могућности да Савез изађе у сусрет општини Прибој и помогне у томе да својим спортистима и рекреативцима омогући боље услове.

"Прибој је иначе једна од ретких општина која улаже велика средства у спорт, ако не и највише, што је феноменалан податак.", рекао је Милошевић, који је након што је обишао градски стадион и просторије Спортског центра Прибој обећао и подршку у реконструкцији терена.

Спортска трава којом би био покривен фудбалски терен на градском стадиону је најјефтинија за одржавање, а осим низа предности које са собом носи, она је и улагање у будућност Прибоја и будућност деце, која су највиши интерес Прибоја, рекао је председник општине Прибој Лазар Рвовић.

Након договора са потпредседницима Фудбалског савеза, у наредном периоду радиће се на обезбеђивању комплетне техничке документације како би се што пре приближили жељеном циљу, припреми и монтажи спортске траве за стадион у Прибоју. Спортска трава за покривање фудбалских терена омогућава пет пута дужи период експлоатације у односу на природну траву, могућност одржавања утакмица под било којим временским условима, захтева минимално одржавање, нуди бољи комфор приликом играња и онемогућава повреде. Бољи услови за тренирање и играње били би створени и Фудбалском клубу "ФАП" који је из Зоне Дрина прешао у виши ранг такмичења.