banner-simboli i dan opstine

Јавни позив за учешће на конкурсу за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2017. години

Конкурс за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2017. години расписује се за пројекте производње медијских садржаја.

Предмет конкурса је избор пројеката из области јавног информисања на територији општине Прибој, путем штампаних, радио, телевизијских и електронских медија, који ће бити суфинансирани средствима из буџета општине Прибој за 2017. годину.

Општина Прибој ће на основу овог јавног позива суфинансирати пројекте производње медијских садржаја ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања који се односe на јавно информисање од локалног значаја у складу са Законом о локалној самоуправи.

Конкурс се расписује за спровођење пројеката у 2017. години.

Пројекти који се предлажу треба да су намењени јавном информисању становника општине Прибој о збивањима на локалном нивоу, односно о раду органа Oпштине Прибој као локалне самоуправе, о збивањима у образовању, о здрављу људи, култури, уметничком стваралаштву, спорту, туризму, пољопривреди, привреди, предузетништву, о људским правима, заштити животне средине, заштити деце и омладине, физичкој култури, о развоју демократије, унапређивању правне и социјалне државе.

Циљ конкурса је истинито, правовремено, непристрасно и потпуно информисање свих грађана на територији општине Прибој о свему што се односи на вршење власти на локалном нивоу, о делатностима од јавног интереса, о раду установа и других субјеката који се финансирају из буџета општине Прибој, о збивањима и догађајима у јавном сектору, затим подстицање разноврсности медијских садржаја, слободе изражавања идеја и мишљења, слободног развоја независних и професионалних медија, односно о свему о чему јавност има оправдан интерес да зна.

Текст Јавног позива за учешће на конкурсу за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2017. години можете преузети овде.
Образац 1.1 преузмите овде.
Образац 1.2 преузмите овде.