banner-mosi2018

Одборнице СО подржале иницијативу за изградњу сигурне куће

Поводом светске кампање "16 дана активизма против насиља над женама", коју је обележило преко 1700 организација у преко 100 држава света, Удружене жене Златиборског округа организовале су заједничке акције у свих десет локалних самоуправа Златиборског округа под слоганом: "Удружене жене Златиборског округа за регионалну сигурну кућу, СОС телефон, Фонд за жене и примену Истанбулске конвенције." Акцији су се придружиле и жене из политичких партија које партиципирају у локалној скупштини.

Прва акција одржана је 25. новембра на Међународни дан борбе против насиља над женама, у 5 до 12 на Тргу ФАП-а, а иста акција одржана је и у осталим локалним самоуправама Златиборског округа, тако што су грађани и грађанке давали своје потписе за изградњу регионалне сигурне куће.

Друга акција ће бити одржана 6. децембра у 5 до 12 у Ужицу на Тргу партизана, на дан Монтреалског масакра као заједничка акција жена из свих локалних самоуправа Златиборског округа.

Током акције жене ће делити промотивне материјале и сакупљати потписе за изградњу регионалне сигурне куће за жене жртве насиља.

Фото: Горан Рековић

inicijativa sigurna kuca