slideshow04

Председник општине Прибој потписао уговор о суфинансирању мера популационе политике

Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић потписала је у понедељак, 23. јула, уговоре о додели 500 милиона динара бесповратне помоћи за суфинансирање мера популационе политике за 61 општину у Србији. На конкурс се пријавило 119 општина, а ове године додељено је скоро четири пута више новца. Међу општинама које су добиле суфинансирање је и општина Прибој.

Од додељених средстава 63 одсто, односно 306 милиона динара је намењено за реконструкцију предшколских установа и игралишта, 79 милиона за финансирање стартап пројеката за младе родитеље, 60 милиона за педијатрије и гинеколошке здравствене установе, а 25 милиона за саветовалишта и школе родитељства.

Уговором о суфинансирању мера популационе политике, који је у име општине Прибој потписао председник Општине, Лазар Рвовић, за меру усклађивања рада и родитељства предвиђено је финансирање реконструкције ПУ "Невен", у укупном износу од 6.268.620,00, од чега ће учешће од стране Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику износити 5.000.000,00 динара, док укупан износ средстава учешћа општине Прибој износи 1.268.620,00 динара.

mere populacione politike

ФОТО: Танјуг