slideshow04

Министар Расим Љајић званично отворио Рибарско насеље

Потпреседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић обишао је јуче новоизграђени туристичко – риболовачки камп на Потпећком језеру код Прибоја и том приликом навео да је договорена доградња овог насеља како би се повећали смештајни капацитети.

„Радимо све да западну Србију учинимо јединственом туристичком дестинацијом, да афирмишемо и подржимо све локалне самоуправе и туристичке организације, које за то покажу жељу. Појединачно не могу направити оне резлутате које сви ми очекујемо и дати допринос за развој туризма и туристичког промета на нивоу целе Србије. Удружени туристички капацитети дају основа да резултати буду још бољи“, казао је Љајић.

Према његовим речима прошле године Србија је била међу пет држава у Европи која је имала највећи процентуални раст броја страних туриста, и да би се наставио овакав тренд, понуда мора да се учини још разноврснијом и богатијом.

„Рибарско насеље је једно од ретких која су на овакав начин саграђена у земљи, јер Прибој мора по неким специфичностима да привлачи туристе. Захваљујући природним лепотама које има и географском положају очекујемо овде туристе и из Црне Горе и БиХ, док се из Србије подразумевају. Са наставком овог пројекта, Прибој ћемо позиционирати као место за активни туризам, за оне који воле лов и риболов. Наредне године у плану нам је и изградња ауто камп насеља чиме ће овај крај бити познат као јединствена туристичка дестинација“, истакао је Љајић.

Председник Општине Прибој Лазар Рвовић рекао је да је туризам једно од стратешких опредељења развоја Прибоја.

„Нажалост морамо бити свесни чињеница да нашем граду фали много више пројеката. Имамо добру сарадњу са министарством трговине и туризма, али не користимо је у мери у којој би могли, може се рећи и због наше инертности, али у наредном периоду морамо то поправити. Данас смо договорили наставак пројекта Рибарског насеља. Оно што је Прибоју потребно су бољи смештајни капацитети, јер имамо мало хотелских смештаја у граду. Ових дана имамо озбиљна лица која су заинтересована за куповину хотела Лим, међутим морамо да решимо проблеме у стечајном поступку. Након тога Прибој ће располагати са свим понудама за квалитетан туризам. Наредних годину или две наш град ће бити суштински веома битан на туристичкој мапи Србије“, закључио је Рвовић.

Извор: ГЗС

ribarsko naselje rasim ljajic