slideshow04

Општини Прибој одобрено финансирање пројекта „Реконструкција спортске сале у Основној школи Бранко Радичевић“

Општини Прибој одобрено је финансирање пројекта „Реконструкција спортске сале у Основној школи Бранко Радичевић“ у оквиру Позива за подршку развоју локалне инфраструктуре, кроз програм ЕУ ПРО.

Пројекат подразумева реновирање свлачионица и тоалета, фасаде, столарије, ентеријера, плафона и подова, као и набавку нове спортске опреме, чиме ће бити омогућено да ђаци, којих тренутно има 434, заједно са наставницима обављају часове физичког васпитања у безбедном и адекватном објекту током целе школске године.

Укупна вредност пројекта износи 93.217 евра, од чега ће Европска унија финансирати 77.404, а општина Прибој 15.813 евра. Пројекат је израдио Локални центар Регионалне развојне агенције Златибор у Прибоју, а планирано је да буде реализован у року од 15 месеци од потписивања уговора.

ЕУ ПРО је програм подршке Европске уније развоју општина чији је циљ да допринесе укупном друштвено-економском развоју 99 локалних самоуправа у регионима Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије. Програм спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у сарадњи са Министарством за европке интеграције и ресорним министарствима и институцијама Владе Републике Србије.

krov os branko radicevic