slideshow04

Општини Прибој одобрено финансирање пројекта „Реконструкција постојеће и изградња нове водоводне и хидрантске мреже у Слободној зони Прибој“

Општини Прибој одобрено је финансирање пројекта „Реконструкција постојеће и изградња нове водоводне и хидрантске мреже у Слободној зони Прибој“ у оквиру Позива за подршку унапређењу пословне инфраструктуре, кроз програм ЕУ ПРО.

Пројекат ће обухватити реконструкцију постојеће и изградњу нове водоводне и хидрантске мреже, што ће значајно допринети унапређењу пословне инфраструктуре у Слободној зони у Прибоју, обезбеђујући уредно снабдевање водом и противпожарну заштиту, али и елиминисање губитака на водоводној мрежи. На тај начин ће се побољшати услови за пословање постојећих корисника, али и инвестициони потенцијали општине Прибој.

Укупна вредност пројекта износи 341.998 евра, од чега ће Европска унија финансирати 281.059 евра, а општина Прибој 60.939 евра. Пројекат је израдио Локални центар Регионалне развојне агенције Златибор у Прибоју, а планирано је да буде реализован у року од 15 месеци од потписивања уговора.

ЕУ ПРО је програм подршке Европске уније развоју општина чији је циљ да допринесе укупном друштвено-економском развоју 99 локалних самоуправа у регионима Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије. Програм спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у сарадњи са Министарством за европке интеграције и ресорним министарствима и институцијама Владе Републике Србије.

slobodna zona priboj