slideshow04

Турска развојна агенција донирала општини Прибој савремено амбулантно возило

Нови Пазар, 2. Јул 2013. - Седам најсавременијих амбулантних возила, која је Турска развојна агенција донирала локалним самоуправама, међу којима је и општина Прибој, стигла су у Нови Пазар, где је и извршена примопредаја и свечано уручивање кључева. Ових шест возила помоћи ће квалитетнијој и бржој здравственој нези за велики број пацијената на територији ових локалних самоуправа, а вредност ове донације за свих шест локалних самоуправа је 550 000 евра.

Представницима шест општина, кључеве је уручио председник Турске развојне агенције Сердар Ћан, у присуству потпредседника Владе Србије и министра спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расима Љајића, амбасадора Републике Турске у Србији Мехмата Кемал Бозаја, као и супруге председника Србије, Драгице Николић, која је уједно и председница хуманитарне организације “Драгица Николић”. У име општине Прибој, кључеве су преузели председник Скупштине општине, Саша Василић и помоћник председника општине, Хајро Бећировић. Они су се, као и други представници општина захвалили на овој преко потребној донацији Турске државе и Турске развојне агенције, и изразили жељу за успешном сарадњом и у будућности. Захваљујући се на значајној помоћи ТИКЕ потпредседник Владе Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, Расим Љајић истакао је одличну сарадњу Турске и Србије и нагласио три нивоа односа: ниво који се тиче помоћи ТИКЕ бројним инфраструктурним пројектима у Србији, попут реконструкције и изградње цивилног аеродрома код Краљева, затим економски ниво и политички.
- Никада односи Турске и Србије нису били бољи,а до краја године организоваћемо и заједничку седницу две владе – рекао је Љајић. Амбасадор Турске Мехмаед Кемал Бозај захвалио се министру Љајићу на иницијативи да ТИКА почне да ради у Србији, али и Драгици Николић која је у Анкари на састанку са председником ТИКЕ Сердаром Ћаном установила области којима је помоћ непходна, као што је здравство.
ambulantno vozilo tika