slideshow04

Раднички из Крагујевца победник меморијала "Владан Станковић"

У знак сећања на трагично преминулог младог фудбалера ФАП-а, Владана Станковића, у Прибоју је одржан дводневни 20. мемориајлни турнир у категорији пионира. Због пандемије корона вируса, учешћа су узеле само четири екипе: Раднички из Крагујевца, Полимље из Пријепоља и две екипе из града домаћина ФАП и ФК "033".

Током турнира одиграно је 6 утакмица, а убедљиви су били млади фудбалери крагујевачког Радничког, прошлогодишњи вицешампиони, који су у финалу били бољи од гостију из Пријепоља. Треће место припало је пионирима ФАП-а, а четврто фудбалерима клуба "033".

Млади Крагујевчани били су супериорни, па су и појединачане награде, изузев најбољег голмана турнира Стефана Лазовића из Полимља, припале играчима клуба из срца Шумадије. Најбољи играч турнира је Лука Славковић, а најбољи стрелац Огњен Перовић.

Успешни организатори турнира били су Спортски савез Прибоја и ФК ФАП.

Имајући у виду у каквим околностима се одржавао турнир, идеја је била да се традиција не прекида, а већ наредне године, ако све буду по плану, меморијални турнир "Владан Станковић", требао би у Прибоју поново да окупи најбоље пионирске селекције клубова са простора бивше Југославије.