slideshow04

Награде најбољим студентима

Председник СО Прибој Борис Мрдовић, 4. марта, уприличио је пријем за најбоље студенте општине Прибој, а поводом Дана општине. Повељом и новчаном наградом од по 120 хиљада динара награђено је 24 студената општине Прибој.

Лепа пракса локалне самоуправе у Прибоју траје већ непуну деценију. Тако већ 9 година, од када је за празник општине установљен 2.фебруар, у Прибоју нема свечарења, нити свечане седнице СО, већ се та средства улажу у најбоље овог града, у младе људе а тиме и будућност ове општине. А понос овог града су свакако млади људи академског звања, јер је знање најбоља инвестиција.

 

Пријем за награђене студенте у име локалне самоуправе приредио је председник СО Прибој, Борис Мрдовић.

"Понос је граду који има овакву интелектуалну и академску елиту. Зато ми као локална самоуправа изражавамо дивљење и поштовање према резултатима које постижете, јер тако, и тамо где студирате, ви свој родни град промовишете на најбољи могући начин.", рекао је, обраћајући се награђеним студентима, председник СО Прибој, Борис Мрдовић.

"Општина Прибој последњих година чини напоре да створи што повољнији привредни амбијент, а тиме и бољи стандард наших грађана, па нека то буде изазов и за вас, да се сутра, по окончању образовног циклуса, вратите у свој град и дате допринос његовом даљем развоју.", закључио је Мрдовић.

На основу Одлуке о награђивању талентованих студента, Повеље и новчане награде, уручене су за 21 студента, а на основу Одлуке о јавним признањима и наградама, такође са по 120 хиљада динара, награђено је и троје прибојских академаца на докторским студијама.

Вредни а скромни, студнети су захвални својој локалној самоуправи на овако лепом гесту, који, како истичу, вреднује и подстиче образовање и труд ових младих људи, што је, како кажу, најлепши повод да се након завршног школовања, повратком у завичај или на било који други начин, достојно одуже свом родном граду.