slideshow04

Dom kulture "Pivo Karamatijević" i Zavičajni muzej Priboj dobitnici specijalne nagrade Srpske Kraljevske Akademije nauke i umetnosti

Svečana humanitarna sednica Srpske Kraljevske Akademije naučnika i umetnika pod nazivom „Loza Vidovdana“ održana je, kako je i najavljeno, 28. juna 2015. u Topoli. Tom prilikom Akademija je uručila svoja priznanja najzaslužnijim građanima i pojedincima.

Dobitnici specijalne nagrade u Topoli, ove godine su i Dom kulture "Pivo Karamatijević" i Zavičajni muzej Priboj iz Priboja, za nesebičan trud u organizaciji "Dani Danila Lazovića" u Priboju. Tom prilikom nagradu je primio direktor festivala, glumac Milorad Damjanović. Srpska Kraljevska Akademija nauke i umetnosti, sa sedištem u Beogradu a delovanjem širom sveta, odlučila je da pored dosadašnjih nagrada za viteštvo i naučna dostignuća pod imenom “Nikola Tesla”, “Milunka Savić” i “Arčibald Rajs”, od ove godine dodeljuje i nagradu za kulturno i umetničko dostignuće pod imenom “Danilo Lazović”. Odluka je donesena jednoglasno na sednici Akademije i u nedelju 28. juna, na Vidovdan, na svečanoj sednici “Vidovdanska loza”, kojoj su prisustvovali mnogi državnici i članovi kraljevske dinastije Karađorđevića.
Novoustanovljene nagrade "Danilo Lazović", za glumu dodeljene su našim najpoznatijim glumcima. Kondir Majke Jugovića, majkama koje su rodile sedmoro i veše dece. Dodeljena su i posebna priznanja Vidovdanski virtuoz zatim Vidovdanski dan i Pupinov kalem, zaslužnim pojedincima iz raznih oblasti.

nagrada-danima-danila-lazovica