slideshow04

U 2015. godini obnova atarskih puteva

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović potpisao je danas u Beogradu Ugovor o uređenju atarskih puteva na teritoriji opštine Priboj, sa ministarkom poljoprivrede i zaštite životne sredine prof.dr. Snežanom Bogosavljević Bošković. Ugovor su potpisali još 62 predstavnika gradova i opština, a svečano potpisivanje bilo je upriličeno u Klubu poslanika u Beogradu.

Vrednost projekta, čija se realizacija očekuje do kraja ove godine, iznosi 715 miliona dinara i revitalizovaće se oko 775 kilometara poljskih puteva. Prošle godine potpisani su ugovori sa predstavnicima četrdeset lokalnih samouprava, u vrednosti od 650 miliona dinara i revitalizovano je preko 515 kilometara poljskih puteva. Na ime uređenja atarskih puteva, opština Priboj ove godine iz republičkih sredstava dobiće 7.000.000,00 dinara.
Uređenje poljoprivrednog zemljišta izgradnjom ili revitalizacijom poljskih puteva, predstavlja jednu od najznačajnih mera kojom će se omogućiti bolji uslovi života i rada poljoprivrednika, ali i svih drugih ljudi koji žive u ruralnom području. Takođe, biće omogućen lakši, bezbedniji i efikasniji transport poljoprivrednika ali i poljoprivrednih proizvoda, što ima poseban značaj za transport voća i povrća. Realizacijom ugovora koji je danas potpisan, direktnu korist imaće više hiljada poljoprivrednika, jer će ove puteve koristiti za odlazak i dolazak do svog poljoprivrednog zemljišta.

 atarski putevi 2015