slideshow04

Do svojih sela teritorijom opštine Priboj - Otvoren put Luka-Crnuzi-Kasidoli-Sastavci

Građani opštine Priboj od sada će, zahvaljujući asfaltiranju puta Luka-Crnuzi-Kasidoli-Sastavci zaobilaziti granične prelaze i do svojih sela dolaziti teritorijom opštine Priboj.

Ovog leta je konačno rešen višedecenijski suštinski problem kada je u pitanju putna infrastruktura u opštini Priboj asfaltiranjem još 4,8 km ovog putnog pravca u Sastavcima, čime je u potpunosti završena putna deonica duga 14km. Put koji je danas zvanično otvoren, širine je 4m i alternativa je putnom pravcu sa graničnim i administrativnim prelazima, a osim zaobilaženja administrativnih procedura i zadržavanja na graničnim prelazima, građani će do svojih sela dolaziti putnom deonicom koja je za kilometar kraća od postojeće koja je bila jedino rešenje.

luka sastavci 1

Asfaltiranje je počelo nedugo nakon posete direktora "Putevi Srbije" Zorana Drobnjaka, kada je konstatovano da je ovo istorijski projekat za opštinu Priboj. Revitalizacijom i asfaltiranjem ovih putnih pravaca u pograničnom području pomaže se razvoj ovog kraja, što je i država prepoznala kao prvorazredni problem, pa će samo u ovoj godini za puteve u opštini Priboj iz republičkih sredstava biti izdvojeno oko 80 miliona dinara. Za revitalizaciju ovog putnog pravca, prošle godine je izdvojeno 20 miliona dinara, a vrednost ovogodišnjih radova je 40 miliona dinara.

luka sastavci 2