slideshow04

Web aplikacija - Poreski kalkulator

Početkom ove godine Evropski PROGRES, odobrio je finansiranje projekta opštini Priboj za unapređenje rada lokalne poreske administracije. Naziv projekta je "Vaš novac za vaš Priboj".

Kao jedna od tehničkih olakšica građanima za što jednostavnije izračunavanje njihovih poreskih obaveza kada su nekretnine u pitanju, predviđena je izrada veb aplikacije "Poreski kalkulator". Kao i sam projekat, kalkulator je izradila Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Priboj i isti je uveliko u funkciji na zvaničnom sajtu opštine Priboj.

Zahvaljujući kalkulatoru, građani će unošenjem određenih paramatera, poput površine nekretnine, starosti nepokretnosti u godinama, vrste, stambene zone i toga da li se nepokretnost koristi za stanovanje, jednostavno izračunati iznos poreskog zaduženja. Dobijeni iznos je u skladu sa svim aktuelnim odlukama lokalne poreske administracije kao i metodologijom obračuna poreza na imovinu i biće ažuriran pri svakoj naknadnoj promeni.

Uz "Poreski kalkulator" objavljena je i metodologija obračuna poreza, kao i važeće odluke donesene od strane SO Priboj, a koje se odnose na naplatu poreza na teritoriji opštine Priboj.

Opšti cilj projekta "Vaš novac za vaš Priboj" je da doprinese poboljšanju upravljanja javnim finansijama u opštini Priboj kroz proširenje poreske baze i podizanje svesti građana o ispunjavanju svojih poreskih obaveza. Ukupna vrednost projekta je 10.416,50 eura, od toga 81,60% finansiraće Evropski PROGRES, dok će opština Priboj učestvovati sa 18,40%.

Aplikaciju možete koristiti ovde.

calculator-tax-porez