slideshow04

Opština Priboj finansirala izgradnju prilazne rampe za invalide na ulazu u Policijsku stanicu u Priboju

Opština Priboj finansirala je izgradnju pristupne rampe za invalide na ulazu u Policijsku stanicu u Priboju, kojoj će u budućnosti olakšan pristup imati i invalidna lica, ali i starije slabije pokretne osobe i majke sa bebama u kolicima.

prilazna rampa za invalide 1

Inicijativa je pokrenuta od strane Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj, nakon što su sagledane realne potrebe ovih lica i neophodnost adaptacije ulaza u ovu ustanovu, u kojoj svakodnevno gravitira veliki broj građana. Prema rečima predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj Draga Drobnjakovića, izgradnja prilazne staze za invalide sa ogradom finansirana je iz namenskih sredstava, koja su zakonom predviđena za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na nivou lokalne samouprave. Izgradnja prilazne rampe koštala je okvirno 300.000 dinara, a osim prilaza obezbeđeno je i jedno rezervisano parking mesto za invalidna lica.
Osim ovakvih projekata koji omogućavaju jednaku pristupnost svima, Savet kao koordinaciono telo Opštinskog veća opštine Priboj obrazovan po uzoru na Savet pri Vladi Republike Srbije, ima trajni zadatak podsticanja, organizovanja i usklađivanja bezbednosti saobraćaja na putevima iz nadležnosti opštine Priboj.

prilazna rampa za invalide 2