slideshow04

Održana druga sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano drugo po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj u novom sazivu. Na dnevnom redu današnjeg zasedanja našli su se izveštaji o radu i finansijskom poslovanju javnih preduzeća i ustanova u opštini Priboj, čiji je Opština osnivač.

Povodom razmatranja Izveštaja o radu i finansijskom poslovanju za 2015.godinu JKP "Usluga" Priboj, članovi Veća bili su jednoglasni u sugestijama za što brže rešavanje tekućih komunalnih problema, prvenstveno kada je vodosnabdevanje u pitanju i gradska čistoća. Uz utvrđen Izveštaj, koji je Skupštini opštine prosleđen na usvajanje, dat je predlog da se akcenat stavi na konkretne projekte u budućnosti, sa kojima će JKP "Usluga" unaprediti svoj dosadašnji rad. Sa druge strane se, od direktora Željka Ječmenice čulo, da kada je vodosnabdevanje u pitanju, leto se spremno dočekalo, tako što su sve pumpe u Suvom Polju, gde leti ima najviše problema sa pritiskom, remontovane.

Izveštaj o poslovanju JP "Toplana Priboj" usvojen je uz pohvale, obzirom da se radi o jednom preduzeću koje pokriva trenutno najkomplikovaniju problematiku za rešavanje u gradu, grejanje. U prilog činjenici o dobrom poslovanju ide i podatak, da se u grejnu sezonu 2015/2016. ušlo sa preko 1000 tona mazuta, što je retko bio slučaj. Iako se JP "Toplana Priboj" suočava sa određenim poteškoćama u poslovanju, prvenstveno kada je naplata u pitanju, ista je poslovala bolje od očekivanog, zaključak je sa Opštinskog veća.

Utvrđen je i Izveštaj Ustanove za fizičku kulturu "Sportski centar" Priboj, u kome je ova ustanova pokazala do sada najbolje rezultate od 2012.godine. Sopstveni prihodi u 2015.godini iznose 5.197.000 od čega je 2.500.000 prihod od bazena. Kako je rekao Savo Spasojević, direktor Sportskog centra, poboljšana je naplata sopstvenih prihoda, tako što su se pronašla kvalitetna rešenja za izdavanje poslovnog prostora u zakup.

Izveštaji Doma kulture "Pivo Karamatijević" i Gradske biblioteke, takođe su jednoglasno prihvaćeni i prosleđeni Skupštini opštine na usvajanje, uz napomenu da će uvek biti sredstava za kulturu i kulturni razvoj zajednice. Posebne pohvale dobio je Savo Derikonjić, direktor Zavičajnog muzeja, na ime rada istog i sjajnih rezultata, sa kojima muzej predstavlja našu zaostavštinu i kulturu ne samo u Srbiji, već i u svetu.

Izveštaj o radu Turističke organizacije Priboj utvrđen je uz pohvale, pre svega za projekte koje Turistička organizacija realizuje, a nakon toga i za početak rada odmarališta u Sutomoru. Prema rečima direktora TOP Vladana Radovića, sve smene u odmaralištu su popunjene i vlada veliko interesovanje za septembar mesec.

Centar za socijalni rad, kao jedan od najboljih centara u Srbiji, svojim izveštajem za 2015. godinu pokazao je kvalitet i kontinuitet u dobrom poslovanju, te je i ovaj izveštaj uz pohvale članova Opštinskog veća, prosleđen Skupštini opštine na usvajanje.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

01 sednica OV