slideshow04

Održana 3. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano treće zasedanje Opštinskog veća, na kome su se razmatrali izveštaji o poslovanju Opštinske uprave Priboj, JP Direkcije za izgradnju Priboja i Regionalne sanitarne deponije "Banjica". Osim tekućih pitanja, na sednici kojom je predsedavao zamenik predsednika Opštine, Saša Vasilić, kao dopuna, po hitnom postupku uvršten je i Predlog Odluke o hitnom pokretanju postupka javne nabavke za izgradnju nove kotlarnice na pelet, za potrebe OŠ "Branko Radičević", PU "Neven", Doma kulture "Pivo Karamatijević" i zgrade Opštinske uprave.

Izveštaj o radu Opštinske uprave Priboj za 2015. godinu utvrđen je uz pohvale Opštinskog veća, obzirom da je OU, osim građanima, servis za rad Opštinskom veću i drugim organima, te je akcenat stavljen na dobru saradnju i agilnost u radu.

Izveštaj o radu za 2015. godinu JP Direkcija za izgradnju Priboja, članovima Opštinskog veća predstavio je predsednik Nadzornog odbora Dalibor Pušonja. Kako je u izveštaju i predstavljeno,od planiranih 428.471.101 dinara za 2015.godinu, ostvareno je 175.536.584 dinara, što je ostvarenje oko 41%. Do ovakvog odstupanja došlo je, kako se navodi zbog toga što je u Plan i program rada za 2015. godinu, uvrštena i gradnja kotlarnice, koja nije realizovana a za koju se planiralo 250.000.000 dinara, te da je realno ostvarenje oko 80%.

Utvrđen je i Skupštini opštine prosleđen na usvajanje Izveštaj o poslovanju za 2015. godinu Regionalne sanitarne deponije "Banjica", povodom koga je tokom diskusije iznet stav da se u budućnosti mora više raditi na pitanjima zbog kojih je i osnovana, ali da rezultati najmanje zavise od lokalne samouprave u Priboju.

Doneta je i Odluka o hitnom pokretanju postupka javne nabavke za izgradnju nove kotlarnice na pelet, za potrebe OŠ "Branko Radičević", PU "Neven", Doma kulture "Pivo Karamatijević" i zgrade Opštinske uprave. Odlukom se predviđa da se finansijska sredstva obezbede rebalansom budžeta, a u istoj se ovlašćuje predsednik Opštine da donese odluku o pokretanju postupka javne nabavke za izgradnju nove kotlarnice na pelet. Kako stoji u obrazloženju, Odluka se donosi na osnovu zahteva OŠ "Branko Radičević" i rešenja nadležnih inspekcijskih službi, kako bi radovi bili završeni pre početka grejne sezone.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

01 sednica OV