slideshow04

Konačna rang lista podnosilaca zahteva za dodelu stipendija za talentovane studente (školska 2017/2018. godina)

Na osnovu člana 12. Odluke o stipendiranju talentovanih studenata (“Službeni list opštine Priboj “, br. 8/2013 i 4/2014) Opštinsko veće opštine Priboj , dana 18.12.2017. godine, po razmatranju prispelih prigovora, utvrđuje:   Konačnu rang listu

Potpisivanje ugovora obaviće se u kancelariji predsednika opštine u četvrtak, 28.12.2017. godine, u 12 časova.

Opština Priboj će, u skladu sa Odlukom o mesečnom iznosu stipendije za talentovane studente i broju studenata koji ostvaruju pravo na stipendiju za školsku 2017/18 godinu koju je donelo Opštinsko veće opštine Priboj dana 31.10.2017. godine, pod brojem: 06-473 i Izmenom Odluke o mesečnom iznosu stipendije za talentovane studente i broju studenata koji ostvaruju pravo na stipendiju za školsku 2017/18 godinu koju je donelo Opštinsko veće opštine Priboj dana 18.12.2017. godine, pod brojem: 06-560, iz budžeta za 2018. godinu, u školskoj 2017/18 godini dodeliti ukupno 15 stipendija talentovanim studentima koji ispunjavaju uslove propisane Odlukom o stipendiranju talentovanih studenata. Studenti su rangirani prema broju osvojenih bodova u skladu sa Odlukom o stipendiranju talentovanih studenata.
Pravo na stipendiju za talentovane studente opštine Priboj ostvarili su studenti rangirani od broja 1 do 15 na konačnoj rang listi.
Student, podnosilac zahteva, koji se na Konačnoj rang listi nalazi pod rednim brojem 16. ne ispunjava uslov propisan članom 4. stav 1. tačka 1. Odluke o stipendiranju talentovanih studenata (Pravo na stipendiju ima student koji je student najmanje 3. (treće) godine osnovnih akademskih studija, odnosno student koji je ostvario najmanje 120 ESP bodova na osnovnim akademskim studijama, ili da je student master akademskih studija).
Student, podnosilac zahteva, koji se na Konačnoj rang listi nalazi pod rednim brojem 17. ne ispunjava uslov propisan članom 4. stav 1. tačka 2. Odluke o stipendiranju talentovanih studenata ( Pravo na stipendiju ima student koji je tokom studiranja ostvario prosečnu ocenu najmanje 9,00).
Student, podnosilac zahteva, koji se na Konačnoj rang listi nalazi pod rednim brojem 18. ne ispunjava uslove propisane članom 4. stav 1. tačka 1. i tačka 2. Odluke o stipendiranju talentovanih studenata ( Pravo na stipendiju ima student koji je tokom studiranja ostvario najmanje 120 ESP bodova na osnovnim akademskim studijama i koji je tokom studiranja ostvario prosečnu ocenu najmanje 9,00).
Konačnu rang listu objaviti na zvaničnoj internet stranici opštine Priboj i na oglasnoj tabli Skupštine opštine Priboj.
Predsednik opštine potpisaće ugovore sa licima koja su ostvarila pravo na stipendiju za talentovane studente opštine Priboj, za školsku 2017/18 godinu, s tim da se studenti kojima je istovremeno odobrena i stipendija za talentovane studente opštine Priboj i stipendija/kredit iz budžeta Republike Srbije pre potpisivanja ugovora moraju opredeliti za jednu od odobrenih stipendija, odnosno kredita. Opredeljivanje sa vrši dostavljanjem dokaza da je izvršeno punovažno odricanje od prava na stipendiju kod drugog davaoca stipendije odnosno kredita.

U skladu sa članom 12. Odluke o stipendiranju talentovanih studenata (“Službeni list opštine Priboj”, broj 8/2013 i 4/2014) prigovor na Preliminarnu rang listu podneli su Uroš Tabajica, Marija Šljuka, Tamara Radović i Marina Šaponjić. Svi podnosioci prigovora u podnetim prigovorima u stvari su izneli predlog za proširenje rang liste, odnosno izmenu Odluke o mesečnom iznosu stipendije za talentovane studente i broju studenata koji ostvaruju pravo na stipendiju za školsku 2017/18 godinu. Opštinsko veće na sednici održanoj dana 18.12.2017. godine upravo je donelo Izmenu Odluke o mesečnom iznosu stipendije za talentovane studente i broju studenata koji ostvaruju pravo na stipendiju za školsku 2017/18 godinu i istom utvrdilo pravo na isplatu 15 stipendija za talentovane studente. Izmenom predmetne Odluke uloženi prigovori su postali bespredmetni.


Konačnu rang listu možete pogledati ovde.
Tekst Konkursa možete pogledati ovde.

talentovani studenti 2017