slideshow04

Помоћ Електромреже Србије ОШ „Никола Тесла“

Након донације средстава вредности од 490.000 динара Основној школи „Никола Тесла“ у Прибојској Бањи, руководство Електромреже Србије посетило је у петак 8.јуна наставнике и ђаке ове, најстарије школске установе у југозападној Србији. Обилазећи учионице које ће бити реновиране средствима донације ЕМС-а, директорке Јелена Матејић и Александра Наупарац са сарадницима, поклониле су деци спортске реквизите и опрему који су им недостајали за комплетно извођење наставе физичког васпитања.

pomoc ems os nikola tesla

Након топле добродошлице и дружења са ђацима и наставницима, директорка ЕМС-а Јелена Матејић, нагласила је да у години у којој ова стратешка компанија слави јубилеј 60-огодишњег постојања електропреносног система Републике Србије, жели додатно да искажу своју традиционалну одоговорност према држави и њеним грађанима.

„ Као друштвено одговорна компанија, одлучили смо да у години када ова школа слави јубилеј 165 година постојања и при томе има част да носи име српског великана Николе Тесле, који је завештао човечанству све оно што је у свом научном опусу створио, помогнемо и омогућимо лагоднији живот и школовање овој деци.“, рекла је Матејић.

Она је подсетила да Електромрежа Србије већ трећу годину обезбеђује и стипендије за најбоље средњошколце и студенте електротехничких образовних установа, па је сходно томе исказала наду да ће неко од деце из ове најстарије прибојске школе бити носилац исте.

Захваљујући се на донацији председник општине Прибој Лазар Рвовић је истакао да је задовољство видети једну компанију која се бави стратешким пословима за државу а да при томе води рачуна о интересу шире заједнице и зна да определи средства у стратешки битна места.

„Управо је Прибој по много основа стратешко место а и потребна нам је помоћ државе и свих чинилаца који утичу да целокупно наше друштво и нарочито ови крајеви се врате на место које им је вековима и припадало. Надам се и сигуран сам да ће ова вредна донација допринети квалитету наставе у школи, која иначе се добро води и има запажене резултате, па сходно томе очекујем и у перспективи да ће њихови успеси бити и значајнији.“, рекао је Рвовић.

Директор ОШ. „Никола Тесла“ из Прибојске Бање, Никола Тошић, презентујући скоро двовековни историјат ове образовне установе, захвалио се ЕМС-у наглашавајући да ће средства из донације бити уложена у комплето реновирање две учионице за најмлађе ђаке, набавку ормарића за децу која путују и по 15 километара до школе, како не би морали да носе много ствари као и за компјутерско опремање свих учионица, за све узрасте. Он је уз речи захвалности свим надлежним органима, који препознају проблеме школства и наталитета, најавио даљу сарадњу на посебним програмима за помоћ и ревитализацију сеоских школа.

Фото: Г. Рековић