slideshow04

Za 180 đaka prvaka čestitka od Opštine i po 5.000 dinara

Nova nastavna 2015/16. godina počela je danas, a za 180 pribojskih đaka prvaka i školovanje. To je bio dovoljno dobar razlog da u opštinskoj čestitci 180 mališana, na ime kupovine školskog pribora dobije po 5.000 dinara, što će svakako biti ne velika ali značajna pomoć roditeljima u opremanju đaka za početak formalnog obrazovanja.

djaci prvaci 2015 1

Odlukom Opštinskog veća opštine Priboj izdvojeno je 900.000 dinara na ime materijalne pomoći đacima prvacima. Ova materijalna pomoć bila je praksa i proteklih godina, a obzirom da se ove godine povećao broj đaka prvaka i novčani iznos je povećan simbolično na 5.000 dinara. Prvog radnog dana u školama na teritoriji opštine Priboj u ime lokalne samoprave, đake prvake pozdravili su i čelnici opštine Priboj. Predsednik Opštine Lazar Rvović lično je novčanu čestitku uručio prvacima OŠ "Blagoje Polić" u Kratovu. Prvacima su srećan početak školovanja u pribojskim gradskim školama poželeli i predsednik SO Saša Vasilić, zamenik predsednika Opštine Milovan Stojkanović i članica Veća Mula Zildžović.

Danas su đacima prvacima osim čestitki i 5.000 dinara za nabavku školskog pribora, u okviru nacionalne kampanje posvećene bezbednosti dece u saobraćaju, od strane Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj, podeljene ilustrovane knjige "Pažljivkova pravila u saobraćaju". Ovo je jedna od aktivnosti Agencije za bezbednost saobraćaja usmerene ka edukaciji dece školskog uzrasta za bezbedno ponašanje u saobraćaju.

U malo izmenjenom rasporedu školske godine, đacima će na raspolaganju biti tri raspusta: zimski, prolećni i letnji. Zimski raspust će učenici koristiti iz dva dela, dok prvi deo raspusta počinje u četvrtak, 31. decembra, a završava se u petak, 8. januara 2016. godine. Prvo polugodište završava 29. januara 2016. godine. Drugi deo raspusta počinje u ponedeljak, 1.februara 2016. godine, a završava se u petak, 12. februara.

djaci prvaci 2015 2