slideshow04

Preduzetnici

Privreda

Prema podacima APR u Priboju je početkom 2009.godine bilo aktivno 136 privrednih društava i 825 radnji.

Najviše radnji je iz oblasti trgovine i ugostiteljstva. Tokom 2008.godine otvoreno je 94 a zatvoreno 95 radnji, registrovano je 11 novih privrednih društava a 2 su zatvorena.

Privredni potencijali opštine Priboj leže u razvoju malih i srednjih preduzeća, turizma, poljoprivrede kao i u razvojnim tehnologijama industrije vozila i hemijske industrije.

Veliki privredni sistemi:

 

„FAP“ Korporacija a.d.

Okosnica razvoja ove pogranične opštine je „FAP“ Korporacija a.d. koja je u postupku privatizacije. Ova svetski poznata Fabrika automobila u matičnom preduzeću zapošljava 1500 radnika a u četiri zavisna preduzeća Limu, Transportu, Stanu i prijepoljskoj Livnici 400 radnika. 

FAP je poznat po proizvodnji kamiona,autobusa, prikolica, specijalnih vozila, a po licenci MB-a ili po sopstvenoj konstrukciji proizvodi kamionske i autobuske agregate i sklopove. Veliku pažnju kupaca izaziva FAP-ov autobus na prirodni gas. Motivi stručnjaka FAP-a za izradu ovakvog autobusa su zaštita životne sredine.

Svi proizvodi FAP-a zadovoljavaju najstrožije evropske i svetske standarde.

Generalni direktor FAP-Korporacije a.d je Mr Mirko Stojović

Kontakt:
FAP – Korporacija a.d.
Radnička bb. 31330 Priboj
Tel: 033/51-331, 033/55-240
Faks: 033/55-241
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.%20%20" target="_blank">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: http://www.fap.co.rs/

Korporacija „Poliester Grupa„ a.d.

Od početne radionice, malog preduzeća, osnovanog 1962.godine „Poliester“ je više puta menjao pravnu formu svoje organizacije zbog potrebe usklađivanja sa zakonskim propisima. Od aprila 2008.godine vlasnička struktura Korporacije „Poliester“a.d je 100% privatna. Vlasnik je Konzorcijum iz Slovenije.

„Poliester“ je poznat po proizvodnji delova za autoindustriju :eksterijera i enterijera kod privrednih i putničkih vozila, poliester cevi, cilindričnih posuda, rezervoara i cisterni, kioska urađenih od poliestera, protivgradnih raketa.

Svoje prozivode“ Poliester“ plasira na domaće i ino tržište –Holandija, Alžir,Italija, Nemačka i skoro sve države bivše Jugoslavije.

Generalni direktor Korporacije „Poliester“a.d je Lenart Skok.

Kontakt :

Pribojske čete br.44, Priboj
Tel: 033/2445-112, Faks: 033/2445-073

„Faspini": 033/55-119

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli." target="_blank">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: http://www.poliesterpriboj.com/