banner telefoni naslovna

Vesti

Priboj spreman za Nacionalni investicioni plan

Opština Priboj spremno dočekuje početak realizacije Nacionalnog investiconog programa koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, za šta će u budžetu Republike biti obezbeđeno preko 10 milijardi evra.

Kako bi što spremnije dočekali početak realizacije NIP predsednik opštine Priboj Lazar Rvović održao je sastanak sa saradnicima u utorak 27. avgusta gde su podeljena striktna zaduženja i precizirani rokovi. Iako Priboj, za razliku od nekih drugih lokalnih samouprava ima pripremljene projekte gotovo za sve planirane investcije, prvi čovek opštine Priboj zatražio je još veću mobilnost i ažurnost kako se ne bi desilo da neke investicije ostanu bez sredstava zato što nije urađen valjan projekat.

S obzirom da će u prvoj fazii realizacije NIP biti finansurani projekti iz putne infastrukture, vodivoda i kanalizacije, odnosno prečišćavanja otpadnih voda, Rvović je zahtevao da se u što kraćem roku urade kompletne analize u svi tri navedene oblasti, i to na području kompletne opštine Priboj.

Projekti NIP biće realizovani preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima sa kojom Priboj ima vrlo dobru saradnju i preko koje se u našoj opštini trenutno realizuje nekoliko značajnih projekata u višemilijinskim iznosima.

Zbog dsadašnjih uspešno obavljenih poslova, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović odredio je svog zamenika Sašu Vasilića za koordinatora svih podnosica projekata iz Priboja sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

priboj spreman za nip