slideshow04

Vesti

Počela rekonstrukcija puta Priboj - Kokin Brod

Jedna davnašnja želja žitelja Priboja i Nove Varoši, počela je da se ostvaruje krajem juna. U pitanju je rekonstrukcija kompletnog putnog pravca od Kokinog Broda do Priboja, što će omogućiti i bolji i brži privredni razvoj ove dve opštine.

Prilikom posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Priboju, 21.maja 2021.godine, najavljena je rekonstrukcija kompletne trase puta Priboj - Kokin Brod, u dužini od 27 kilometara, za šta će država Srbija izdvojiti 850 miliona dinara, odnosno 8 miliona evra.

Pripremni radovi počeli su u utorak, 29,juna, što je veliki dan za opštine Priboj i Novu Varoš, jer se ovaj posao čekao decenijama, izjavio je narodni poslanik Krsto Janjušević.

“Rekonstrukcija ovog putnog pravca za Priboj je temelj za još snažniji razvoj u svim oblastima. Ovaj put će Zlatibor, Zlatar i Pribojsku Banju dodatno objediniti i učiniti ih zajedničkom turističkom ponudom ovog prelepog dela Srbije. Veliko hvala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na projektu koji smo čekali decenijama. Srbija ide napred!“, reči su narodnog poslanika Krsta Janjuševića.

Kako je ranije dogovarano, radovi na rekonstrukciji puta Priboj - Kokin Brod, trebalo bi istovremeno da otpočnu sa obe strane ovog putnog pravca, i sa Jarmovca od Priboja i sa Kokinog Broda, što su svakako i najkritičnije deonice na ovom putu.