slideshow04

Vesti

Uručen laparoskop Bolnici Priboj

Kao rezultat dobre saradnje Srbije i Turske, opštini Priboj, odnosno bolnici u ovom gradu, 8.aprila uručena je donacija u vidu laparoskopskog aparata, koji će mnogo značiti za hirurgiju pribojske Opšte bolnice.

Aparat je vredan 100 hiljada evra, a donator je Ministarstvo zdravlja Republike Turske.

Kontakti su ostvareni pre samo tri meseca, kada je delegacija Priboja bila u poseti turskom konzulatu u Novom Pazaru, a čin uručenja ovog vrednog aparata upriličen je na maloj svečanosti, kojoj je pored domaćina - predstavnika pribojskog zdravstva i lokalne samouprave, prisustvovao i Bašar Basol, generalni konzul Republike Turske sa sedištem u Novom Pazaru.

Reči zahvalnosti povodom vredne donacije, njegovoj ekselenciji, državi i narodu Turske, izrazili su Boris Mrdović, predsednik SO Priboj, Miralem Gogalić, pomoćnik predsednika opštine Priboj i direktor Opšte bolnice Priboj, dr Predrag Terzić.

Bošnjačko nacionalno vijeće podržava dobre odnose Srbije i Turske, i po rečima dr Jasmine Curić, Bošnjaci su taj most za dobre odnose dve države.

Ovo nije prva donacija Turske pribojskoj opštini i njenom zdravstvu, ali ni poslednja. Dobra saradnja će biti nastavljena, rekao je Bašar Basol, generalni konzul Republike Turske u Srbiji, i poželeo da ovaj aparat dugo služi na dobrobit građana Priboja i ovog kraja.

Novi aparat pribojskoj bolnici omogućiće uvođenje nove tehnologije i još savremenijeg pristupa lečenju hirurških bolesnika.