slideshow04

Opština Priboj nagradila najbolje učenike

U Amfiteatru Zavičajnog muzeja u Priboju danas je upriličena svečana dodela nagrada najboljim učenicima naše lokalne zajednice. Prema Odluci Opštinskog veća opštine Priboj, kako to sada već tradicija nalaže, novčano su nagrađeni najbolji učenici generacija u osnovnim i srednjim školama, učenici koji su osnovno i srednje obrazovanje završili sa prosekom 5,00, ali i učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima. Pohvale i novčane nagrade, mladim nadama Priboja uručio je lično predsednik Opštine, Lazar Rvović.

opstina-priboj-nagradila-najbolje-ucenike-2016

Za nagrađivanje najboljih, Opština je ove godine izdvojila oko 900.000 dinara. Učenici koji su osnovno i srednje obrazovanje završili sa prosekom 5,00 nagrađeni su sa po 8.000 dinara, učenici koji su osnovno i srednje obrazovanje završili kao učenici generacije sa po 10.000 dinara i učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, sa po 10.000, 8.000 i 7.000 dinara.
Sredstva za nagrađivanje, kao i prethodnih godina izdvojena su i za mentore učenika koji su ostvarili rezultate na republičkim takmičenjima, ali i za učenike koji su osvojili jedno od prva tri mesta na okružnim takmičenjima, i to po 5.000, 3.000 i 2.000 dinara, dok je nagrada za prva tri mesta na okružnom ekipnom takmičenju, po 2.000, 1.500 i 1.000 dinara. Ove nagrade biće naknadno dodeljene po školama.
Predsednik Opštine Lazar Rvović, čestitao je svim dobitnicima nagrada, kao skromnog znaka pažnje od lokalne samouprave i poželeo im uspeh u daljem školovanju.